Virtualisatie VMWare ESXi

VMWare ESXi Server is een server virtualisatie software ontwikkeld door VMWare Inc.
ESXi server is ontwikkeld als een “bare metal hypervisor” wat betekent dat het direct op de server hardware werkt en geen onderliggend besturingssysteem nodig heeft. De virtualisatie software ESXi heeft zijn eigen kernel met ingebouwde drivers voor de ondersteunde hardware en is ontworpen op een ultra dunne architectuur, onafhankelijk van een algemeen besturingssysteem waardoor VMWare de volledige controle behoudt over de besturing van de hardware en onafhankelijk is van 3rd party drivers. Dit maakt het platform zeer stabiel en geschikt voor virtualisatie van uw serveromgeving.

Het VCenter console biedt alle benodigde functionaliteit om een High-available en volledig redundante omgeving in te richten en centraal via een webinterface te beheren. Door het aantal ESXi servers uit te breiden in de VCenter wordt uw omgeving uitgebreid wanneer de gevraagde server capaciteit dit vereist.

DeployIT heeft veel ervaring met de inrichting, configuratie en finetuning van VMWare omgevingen. Veelal is integratie met storage, netwerk en/of back-up mogelijk.