Beveiliging / Security

Veel computers zijn tegenwoordig aangesloten op het internet. Het is een must om deze te beschermen tegen kwaadwillenden en de meeste bedrijven en particulieren beschikken dan ook over antivirus software en een router/firewall. De risico’s beperken zich echter niet tot aansluiting op het internet. Ook als u de toegang van buitenaf perfect op orde heeft ligt een beveiligingsprobleem op de loer. Een USB stick met virus dat gebruik maakt van een security exploit, uitval van een belangrijke server, een pdf met een verborgen exploid, een medewerker die documenten lekt naar de buitenwereld, enz.

Beveiliging is een zeer belangrijk onderdeel van ICT en dient daarom met zorg meegenomen te worden bij projecten en dagelijks beheer.

DeployIT beschikt over CISSP certificering waardoor beveiliging in de ontwerpen van DeployIT wordt meegenomen. Daarnaast wordt een advies gegeven over de mate van beveiliging waaraan een systeem moet voldoen. Het lijkt vanzelfsprekend dat een systeem geen zwaardere beveiligd behoeft dan noodzakelijk, maar in de praktijk blijkt dat veel bedrijven moeite hebben deze maatstaf te bepalen. DeployIT hanteert een aantal methoden aan de hand waarvan het beveiligingsniveau van uw IT systeem kan worden ingeschat.

Leg uw (beveiligings-) probleem voor aan onze consultants en sta versteld hoe eenvoudige de oplossing vaak te realiseren is.